Πολιτες στον ρολο του ρεπορτερ

citizen journalismΗ δημοσιογραφία των πολιτών δεν είναι ένα καινούριο φαινόμενο. Ωστόσο στην εποχή του διαδικτύου και ιδιαίτερα με την επέλαση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης έχει αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο καταλαμβάνοντας ένα σημαντικό κομμάτι της ενημέρωσης. Με τα σημερινά δεδομένα κάθε πολίτης δεν αποτελεί απλώς μια πηγή αλλά και έναν εν δυνάμει ρεπόρτερ!

Σε αυτή την κατεύθυνση όλο και περισσότερα είναι τα ΜΜΕ που δίνουν μέσω εφαρμογών την δυνατότητα στους πολίτες να λειτουργήσουν ως ρεπόρτερς στέλνοντας κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο που στη συνέχεια αξιολογούνται και αξιοποιούνται.
Αρχικά η δημοσιογραφία των πολιτών βρήκε ανταπόκριση σε διαδικτυακά μέσα και περισσότερο σε blogs και σε sites με μικρό αριθμό εργαζομένων. Αυτή τη στιγμή όμως και τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης, που έχουν στρέψει το βλέμμα τους στο διαδίκτυο, ασχολούνται σοβαρά με το θέμα. Σημαντική παράμετρο αποτελεί η τοπικότητα των περισσότερων ειδήσεων που προέρχονται από τους πολίτες. Πρόκειται για ένα πεδίο που θεωρείται η σύγχρονη τάση στην ενημέρωση και παράλληλα η αχίλλειος πτέρνα πολλών μέσων. Εύκολα λοιπόν μπορεί κανείς να αντιληφθεί γιατί η δημοσιογραφία των πολιτών έχει βρεθεί στις προτεραιότητες των κορυφαίων εκδοτικών ομίλων διεθνώς που με αυτόν τον τρόπο επιχειρούν να συνάψουν ακόμη πιο ισχυρές σχέσεις με το κοινό τους.

Διαβάστε σχετικά: “The stronger citizen reporter”

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s