Ποσες Περιφερειακες Εφημεριδες διαθετουν site

ιστοσελίδα εφημερίδες site e-mail ενημέρωσηΜελετώντας τρεις πολύ βασικές μεταβλητές που έχουν σχέση με την χρήση του διαδικτύου από τις ημερήσιες εφημερίδες της περιφέρειας προκύπτουν ορισμένα εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Το πρώτο στοιχείο που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι το ποσοστό των εφημερίδων που διαθέτει ιστοσελίδα είναι 57%. Περίπου οι μισές εφημερίδες δηλαδή δεν έχουν παρουσία στο διαδίκτυο. Από αυτές που διαθέτουν ιστοσελίδα ενημερωτικό περιεχόμενο φιλοξενεί το 94%. Δηλαδή ένα 6% δεν εκμεταλλεύεται ούτε στο ελάχιστο τις δυνατότητες που του δίνει το διαδίκτυο καθώς δεν παρέχει ενημερωτικό περιεχόμενο στην ιστοσελίδα του. Το 95% γνωστοποιούν μέσω του δικτυακού τους τόπου την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του μέσου. Πάντως υπάρχει ένα 5% που δε δημοσιοποιεί στην ιστοσελίδα του τον λογαριασμό του mail του, μία από τις πρωταρχικές και βασικότερες υπηρεσίες του διαδικτύου.
Συμπερασματικά σημειώνεται η παντελής απουσία ενός μεγάλου μέρους του περιφερειακού τύπου από το διαδίκτυο. Η μη εκμετάλλευση ενός ισχυρού Brand, που πιθανώς έχει αποκτήσει μια εφημερίδα από το έντυπο, δίνει χώρο για νέους “παίκτες” στο χώρο του διαδικτύου που όπως παρατηρείται ακολουθούν μια αντίστροφη πορεία “χτίζοντας” ένα όνομα στο internet και στη συνέχεια περνούν στο χώρο των εντύπων.

ιστοσελίδα εφημερίδες site e-mail ενημέρωση

Advertisements

One thought on “Ποσες Περιφερειακες Εφημεριδες διαθετουν site

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s