Τοπικες εφημεριδες στο διαδικτυο: Λιγες ξεχωριζουν

report περιφερειακές εφημερίδεςΜελετώντας τους δικτυακούς τόπους των περιφερειακών εφημερίδων προκύπτουν μεγάλες διαφορές από μέσο σε μέσο. Άλλωστε είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με την έρευνα για τον περιφερειακό τύπο μόλις το 57% των τοπικών ημερήσιων εφημερίδων που είναι μέλη του ΣΗΠΕ και της Ε.Ι.Η.Ε.Ε. έχουν ιστοσελίδα.

Από αυτές όμως που συμμετέχουν στον διαδικτυακό ανταγωνισμό τουλάχιστον οι δέκα πρώτες εμφανίζουν εντυπωσιακά νούμερα επισκεψιμότητας που προσεγγίζουν την πρώτη εικοσάδα των εφημερίδων πανελλαδικής κυκλοφορίας. Επίσης το γεγονός ότι στις είκοσι πρώτες θέσεις της επισκεψιμότητας των τοπικών εφημερίδων συναντάμε έξι φύλλα της Πελοποννήσου(!), τρία από την Ρόδο και τρία από την Κρήτη, αποδεικνύει ότι λειτουργεί έντονα ο εσωτερικός ανταγωνισμός.

Εξετάζοντας την παρουσία των τοπικών εφημερίδων στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης διαπιστώνεται ότι η πλειοψηφία των περιφερειακών μέσων δεν επενδύουν συστηματικά προς αυτή την κατεύθυνση. Ακόμη και αυτές που διαθέτουν λογαριασμούς στο Facebook και στο Twitter δεν τους λειτουργούν με τρόπο αποτελεσματικό με συνέπεια να μην προσελκύουν κοινό μέσω αυτών. Σύμφωνα με τις μετρήσεις είναι περιορισμένος ο αριθμός των τοπικών εφημερίδων που προσπαθούν να χτίσουν ένα ισχυρό προφίλ στα Social Media προκειμένου να αυξήσουν και την επισκεψιμότητά τους χωρίς ωστόσο ακόμη να έχουν φτάσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο.

Να σημειωθεί ότι στις μετρήσεις των Social Media εξετάζονται μόνο οι λογαριασμοί που οι εφημερίδες προβάλουν στους δικτυακούς τόπους που διατηρούν.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s