Τηλεοπτικα Καναλια: Τα …πανω κατω στην μαχη του διαδικτυου

report τηλεοπτικά κανάλια μετρήσειςΜία διαφορετική μάχη από αυτήν των ποσοστών τηλεθέασης δίνουν τα τηλεοπτικά κανάλια στο διαδίκτυο. Στο σύνολό τους οι τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας στρέφονται στη χρήση νέων τεχνολογιών προκειμένου να αυξήσουν την απήχησή τους στο διαρκώς αυξανόμενο κοινό του internet, αλλά τα δεδομένα του διαδικτύου είναι διαφορετικά και σε ορισμένες περιπτώσεις φέρνουν τα …πάνω κάτω.

Πρωτιά στην επισκεψιμότητα της δικτυακής του πύλης, σύμφωνα με τις μετρήσεις του alexa.com, κατακτά ο ΣΚΑΪ, ενώ ψηλά βρίσκονται και τα υπόλοιπα τηλεοπτικά δίκτυα εθνικής εμβέλειας, με εξαίρεση το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TVπου βρίσκεται αρκετά χαμηλά.

Μεγάλες είναι οι διαφορές στην απήχηση των εφτά τηλεοπτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας στο Facebook με το πρώτο τηλεοπτικό δίκτυο να συγκεντρώνει στη σελίδα του σχεδόν 300.000 Likes και το τελευταίο μόλις 1.899. Δημοφιλέστερος τηλεοπτικός σταθμός μεταξύ των χρηστών του Facebook είναι το Mega.

Ισχυρή είναι η παρουσία των τηλεοπτικών καναλιών στο Twitter, όπου σχεδόν όλα συγκεντρώνουν έναν σημαντικό αριθμό followers. Πρώτος με μεγάλη διαφορά στη σχετική λίστα βρίσκεται ο ΣΚΑΙ, που επενδύει εδώ και χρόνια στην παρουσία του στo Twitter, ενώ το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV δε διαθέτει λογαριασμό.

Μπορεί το YouTube να χαρακτηρίζεται ως το πιο αγαπημένο κοινωνικό δίκτυο του νεανικού κοινού, στο οποίο στοχεύουν τα τηλεοπτικά κανάλια,  ωστόσο τα ίδια δε δείχνουν να επενδύουν συστηματικά στην προώθηση του προγράμματος τους στα εκατομμύρια των χρηστών του, αν και όλα διατηρούν κανάλια στο YouTube. Το κανάλι του Mega βρίσκεται στην πρώτη θέση με 75391 εγγεγραμμένους συνδρομητές και τελευταίο το ETV με 620 συνδρομητές.

Το reforme.gr δεν συμπεριλαμβάνει στις μετρήσεις την ΝΕΡΙΤ γιατί αυτή την στιγμή το κανάλι λειτουργεί ως συνέχεια του μορφώματος της ΔΤ την δημιουργία και λειτουργία της οποίας έχουν καταδικάσει οι Ενώσεις Συντακτών.

Διαβάστε ακόμα :

Τοπικές εφημερίδες στο διαδίκτυο: Λίγες ξεχωρίζουν

Η μάχη των εφημερίδων στο Facebook και στο Twitter

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s