Τα περιφερειακα καναλια υστερουν στο διαδικτυο

report perifereia tv

Με την καθιέρωση της ψηφιακής τηλεόρασης στην Ελλάδα, αλλά και μέσω των συνδρομητικών τηλεοράσεων, ενισχύεται η θέση των περιφερειακών σταθμών οι οποίοι, με εξασφαλισμένη πλέον την ποιότητα εικόνας και με μεγαλύτερη εμβέλεια, επενδύουν σταδιακά στην αναβάθμιση του περιεχομένου τους προκειμένου να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικοί.

Ωστόσο όπως προκύπτει από τις μετρήσεις, τουλάχιστον για την συντριπτική πλειοψηφία, στα σχέδια τους δεν συμπεριλαμβάνεται το διαδίκτυο καθώς περίπου το 1/3 δεν διαθέτει ιστοσελίδα. Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των τοπικών καναλιών που προσπαθούν διαδικτυακά να προσεγγίσουν επιπλέον κοινό (δείτε τις μετρήσεις επισκεψιμότητας) ξεχωρίζουν όχι μόνο αυτά που έχουν έδρα την Αθήνα αλλά και παραδοσιακά ισχυρές τηλεοράσεις από την περιφέρεια.
Σχετικά με την αξιοποίηση των Social Media και συγκεκριμένα στο Facebook, το προβάδισμα το έχουν οι τοπικοί σταθμοί της Αθήνας και ειδικότερα τα μουσικά κανάλια που διεισδύουν ευκολότερα στα νεανικά κοινά.
Μεγάλη είναι η υστέρηση των περιφερειακών τηλεοπτικών καναλιών στην αξιοποίηση του Twitter όπου ελάχιστα διαθέτουν ανταγωνιστικούς λογαριασμούς. Τα μουσικά κανάλια με έδρα την Αθήνα έχουν σαφές προβάδισμα και στο συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο όπου οι προσπάθειες από τα υπόλοιπα κανάλια βρίσκονται ακόμη σε αρχικό στάδιο.

Διαβάστε ακόμα :

Τηλεοπτικά Κανάλια: Τα …πάνω κάτω στην μάχη του διαδικτύου

Τοπικές εφημερίδες στο διαδίκτυο: Λίγες ξεχωρίζουν

Η μάχη των εφημερίδων στο Facebook και στο Twitter

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s