Οι επιδοσεις της κυβερνησης στα …Social Media

report sport sitesΗ κυβέρνηση ανασχηματίστηκε, η αγωνία για τους ενδιαφερόμενους έλαβε τέλος, οι υπουργοί και οι υφυπουργοί ανέλαβαν τα χαρτοφυλάκιά τους, αλλά η αρχή γίνεται με …χαμηλές επιδόσεις. Ο λόγος για τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και την παρουσία των μελών της κυβέρνησης στο διαρκώς αυξανόμενο κοινό των δημοφιλέστερων Social Media: Facebook και Twitter. Στην εποχή της δεύτερης γενιάς του διαδικτύου και της κυριαρχίας των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, στην οποία ολόκληρες προεκλογικές καμπάνιες υποψήφιων ηγετών χωρών στήνονται στα Social Media, στην Ελλάδα μόλις 25 από τους 42 υπουργούς και υφυπουργούς διαθέτουν λογαριασμούς και κατά συνέπεια δίαυλο επικοινωνίας με τους εκατομμύρια Έλληνες χρήστες του Facebook και του Twitter.
Μάλιστα σύμφωνα με τις μετρήσεις του reforme.gr μόλις τρεις υπουργοί διαθέτουν στο Facebook σελίδα στην οποία να συγκεντρώνουν περισσότερα από 10.000 Likes, ενώ μόλις πέντε υπουργοί διαθέτουν λογαριασμοί στο Twitter με περισσότερους από 10.000 Followers. Στην έρευνα του reforme.gr διαπιστώνεται ακόμη πλήθος ανενεργών λογαριασμών πολιτικών στα Social Media, οι οποίοι δημιουργούνται προεκλογικά και εγκαταλείπονται αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η εκστρατεία τους.
Σχετικά με τους ενεργούς λογαριασμούς των μελών της κυβέρνησης παρατηρείται μεγάλη διαφοροποίηση σχετικά με το πλήθος και τη συχνότητα των αναρτήσεων. Παράλληλα ορισμένοι υπουργοί και υφυπουργοί ορίζουν συνεργάτες τους για τη διαχείριση των λογαριασμών τους, ενώ άλλοι επιλέγουν να δώσουν στα προφίλ τους πιο προσωπικό τόνο, συμμετέχοντας σε συζητήσεις με τους χρήστες του Facebook και του Twitter και απαντώντας σε σχόλια, τα οποία πολλές φορές είναι αιχμηρά.
Το βέβαιο είναι ότι η νέα κυβέρνηση εκτός των άλλων, θα πρέπει να κερδίσει το …χαμένο έδαφος και στα Social Media, αν βεβαίως βρει την απαραίτητη αναταπόκριση και από τους χρήστες τους.

Διαβάστε ακόμη:

Πως τα πάει η κυβέρνηση στο …Facebook;

Πως τα πάει η κυβέρνηση στο …Twitter;

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s