Τα κορυφαια sites σε unique visitors και page views

report sport sitesΗ “δύναμη” του διαδικτύου και οι μεγάλες διαφορές ανάμεσα στο διαρκώς αυξανόμενο κοινό των διαδικτυακών μέσων από το κοινό των παραδοσιακών ΜΜΕ αποτυπώνεται στους δείκτες επισκεψιμότητας των μεγάλων sites. Πόσοι χρήστες του διαδικτύου επισκέπτονται έναν κορυφαίο δικτυακό τόπο;

Τα στοιχεία τα οποία ανακοίνωσε η Ένωση Εκδοτών Διαδικτύου είναι χαρακηριστικά. Σε διάστημα ενός μήνα και συγκεκριμένα τον Μάιο κάθε ένα από τα 20 κορυφαία sites συγκέντρωσε περισσότερους από 1.000.000 μοναδικούς επισκέπτες! Από τους συνολικά 74 δικτυακούς τόπους των μελών της ΕΝ.Ε.Δ. οι 24 ξεπερνούν το 1.000.000 μοναδικούς επισκέπτες, ενώ οκτώ από αυτούς συγκέντρωσαν περισσότερους από 2.000.000 unique visitors.
Πάντως στις ίδιες μετρήσεις αποτυπώνεται και η υπεροχή των pure players του Διαδικτύου συγκριτικά με τους παραδοσιακούς παίκτες της ενημέρωσης. Οι πρώτοι εννέα δικτυακοί τόποι σε unique visitors είναι “καθαροί παίκτες” του διαδικτύου και μόνο το τηλεοπτικό κανάλι Mega καταφέρνει να μπει στο Top10 από τα λεγόμενα παραδοσιακά ΜΜΕ.
Διαφορετική είναι η κατάταξη των κορυφαίων sites με βάση τους unique visitors και τα page views. Στην πρώτη θέση και των δύο κατηγοριών βρίσκεται ο ίδιος δικτυακός τόπος αλλά στη συνέχεια οι σειρές διαφοροποιούνται. Ωστόσο στο Top20 των δύο κατατάξεων περιλαμβάνονται τα ίδια sites με εξαίρεση τους δικτυακούς τόπους vrisko.gr και ethnos.gr, τα οποία βρίσκονται στο Top20 των μοναδικών επισκεπτών αλλά είναι εκτός λίστας σχετικά με τις μοναδικές προβολές σελίδων, καθώς επίσης τους δικτυακούς τόπους capital.gr και sentragoal.gr οι οποίοι περιλαμβάνονται στο Top20 των page views αλλά όχι σε αυτό των unique visitors.
Επισημαίνεται ότι οι συγκεκριμένες μετρήσεις περιλαμβάνουν μόνο όσα sites είναι μέλη της ΕΝ.Ε.Δ. και διενεργούνται με το εργαλείο προβολής και διαχείρισης δεδομένων μέτρησης επισκεψιμότητας market insights. Τα συγκεκριμένα στοιχεία πιστοποιούνται από τον διεθνή οργανισμό auditing OJT.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s