Μεταβαση στη νεα εποχη: Το ενοποιημενο newsroom (Video)

ελβετική εφημερίδα αίθουσα σύνταξης ενοποιημένη newsroom blickΜπορεί στην Ελλάδα η συζήτηση για την ενοποίηση των newsrooms στους μεγάλους ομίλους του Τύπου και των ΜΜΕ να συνεχίζεται χωρίς να λαμβάνονται σημαντικές πρωτοβουλίες, ωστόσο οι μεγάλοι διεθνείς όμιλοι έχουν εδώ και χρόνια προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές για την μετάβασή τους στην νέα ψηφιακή εποχή.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της ελβετικής εφημερίδας Blick του ομίλου Ringier, ο οποίος εκδίδει πάνω από 120 εφημερίδες και περιοδικά και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από εφτά χώρες του κόσμου.
Εδώ και τουλάχιστον τέσσερα χρόνια η Blick ενοποίησε τις αίθουσες σύνταξης (newsrooms) του καθημερινού της φύλλου, του free press εντύπου της, της εβδομαδιαίας εφημερίδας, αλλά και του δικτυακού της τόπου (blick.ch). Η λειτουργία του ενοποιημένου newsroom της ελβετικής εφημερίδας, που αποτυπώνεται με λεπτομέρεια στο σχετικό βίντεο, αποτελεί πλέον πρότυπο αλλά και απάντηση στα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Τύπος σήμερα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s