Τηλεοπτικα καναλια: Τασεις επισκεψιμοτητας

tv alexaΕκτός από την μάχη της τηλεθέασης, τα τηλεοπτικά κανάλια δίνουν πλέον έμφαση και στη μάχη του διαδικτύου καθώς επιδιώκουν μια ισχυρή παρουσία που θα δημιουργήσει τις πολυπόθητες πιστές κοινότητες. Με δικτυακούς τόπους στους οποίους προβάλλουν κατά κύριο λόγο τα τηλεοπτικά τους προγράμματα αλλά επίσης ενημερώνουν το κοινό για όλη την επικαιρότητα, τα κανάλια εθνικής εμβέλειας βρίσκονται στην πλειονότητά τους ψηλά στις προτιμήσεις των επισκεπτών του διαδικτύου εκμεταλλευόμενα και τα ισχυρά brands που διαθέτουν.

Για τον μήνα Ιούλιο η σειρά κατάταξης στις τάσεις επισκεψιμότητας, όπως αυτές διαμορφώνονται σύμφωνα με το alexa.com, έχει αλλαγές σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Στην κορυφή διατηρείται με μεγάλη διαφορά ο ΣΚΑΙ που όπως έχουμε επισημάνει διαθέτει μια ενιαία διαδικτυακή πύλη για όλα τα μέσα του ομίλου. Συγκεκριμένα βρίσκεται στην 75η θέση στο σύνολο των sites στην Ελλάδα παρουσιάζοντας βέβαια πτώση σε σχέση με τον Ιούνιο όπου βρισκόταν στην 67η θέση. Στη δεύτερη θέση τον μήνα Ιούλιο περνάει το STAR (109η θέση στο σύνολο) που στην προηγούμενη μέτρηση ήταν τέταρτο. Τρίτο κανάλι στις τάσεις επισκεψιμότητας στο διαδίκτυο είναι το MEGA (121) που κι αυτό κερδίζει μια θέση σε βάρος του ANTENNA που από την δεύτερη θέση που κατείχε τον Ιούνιο πέφτει στην τέταρτη θέση σε αυτή την μέτρηση καταλαμβάνοντας την 133η θέση στο σύνολο των sites στην Ελλάδα. Από κοντά στην πέμπτη θέση ακολουθεί ο ALPHA που παραμένει σταθερός στην 161η θέση στο σύνολο. Μεγάλη είναι η απόσταση που χωρίζει τα πέντε αυτά τηλεοπτικά δίκτυα από το Etv και το TV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ που καταλαμβάνουν τις δύο τελευταίες θέσεις και σε αυτή την μέτρηση.

Το reforme.gr δεν συμπεριλαμβάνει στις μετρήσεις την ΝΕΡΙΤ γιατί αυτή την στιγμή το κανάλι λειτουργεί ως συνέχεια του μορφώματος της ΔΤ την δημιουργία και λειτουργία της οποίας έχουν καταδικάσει οι Ενώσεις Συντακτών.

 

tv alexa

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s