Τηλεοπτικα Καναλια: Τα πρωτα στο YouTube

τηλεοπτικά κανάλια, συνδρομητές, youtube, metrics, πανελλαδικής κυκλοφορίας, social mediaΗ προβολή βίντεο η οποία κατέχει την κορυφαία θέση στη διακίνηση δεδομένων στο διαδίκτυο αποτελεί παράλληλα το προνομιακό πεδίο των τηλεοπτικών σταθμών. Την ίδια ώρα το YouTube το οποίο είναι εξαιρετικά δημοφιλές ιδιαίτερα στις ηλικίες 18-35 δίνει τη δυνατότητα στα τηλεοπτικά δίκτυα να διεισδύσουν στο νεανικό δυναμικό κοινό.
Παρ’ όλα αυτά τα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια δεν φαίνεται να επενδύουν στο σύνολό τους στην ανάπτυξη της παρουσίας τους στο YouTube. Με χαμηλούς ρυθμούς 1-4% αυξάνουν τους συνδρομητές τους στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα πανελλαδικής εμβέλειας  σε σύγκριση με την αντίστοιχη μέτρηση του reforme.gr τον Ιούνιο, αλλά αξίζει να σημειωθεί η εντυπωσιακή αύξηση την οποία καταγράφει στο κανάλι του στο YouTube ο ΑΝΤ1 καθώς ξεπερνά το 30%.
Δημοφιλέστερο τηλεοπτικό δίκτυο μεταξύ των χρηστών του YouTube παραμένει τον μήνα Ιούλιο το ΜΕGA με 77.061 συνδρομητές και δεύτερος ο ALPHA με 41.779. Στην τρίτη θέση περνάει το STAR με 29.994 και αφήνει τέταρτο τον ΣΚΑΪ τον οποίο παρακολουθούν στο YouTube 29.824 συνδρομητές. Πέμπτος έρχεται ο ΑΝΤ1 με 16.523 και ακολουθούν με μεγάλη διαφορά το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV με 1.336 και το E tv με 633 συνδρομητές.

Το reforme.gr δεν συμπεριλαμβάνει στις μετρήσεις τη ΝΕΡΙΤ γιατί αυτή τη στιγμή το κανάλι λειτουργεί ως συνέχεια του μορφώματος της ΔΤ τη δημιουργία και λειτουργία της οποίας έχουν καταδικάσει οι Ενώσεις Συντακτών.

τηλεοπτικά κανάλια, συνδρομητές, youtube, metrics, πανελλαδικής κυκλοφορίας, social media

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s