Η δημοφιλια των πολιτικων αρχηγων στα social media

politikoiarxigoifacebookΗ δημοφιλία των πολικών αρχηγών αποτελεί μια σημαντική παράμετρο στις δημοσκοπήσεις που κάθε τόσο έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Πόσο δημοφιλείς είναι οι επικεφαλής των πολιτικών κομμάτων στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης; Πρόκειται για ένα πεδίο σύγκρισης που προσφέρεται για την εξαγωγή διαφορετικών συμπερασμάτων από αυτά που προκύπτουν από τις επίσημες δημοσκοπήσεις. Η μάχη ωστόσο είναι επίσης σκληρή! Το reforme.gr αναζήτησε και μέτρησε την απήχηση των αρχηγών των κομμάτων στα δύο κυρίαρχα δίκτυα.

Στο Facebook προσωπικούς λογαριασμούς δεν διαθέτουν ο Δημήτρης Κουτσούμπας του ΚΚΕ, ο Φώτης Κουβέλης της ΔΗΜΑΡ αλλά και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης!
Στην πρώτη θέση, της μάχης του Facebook, συναντάμε τον Πάνο Καμμένο που συγκεντρώνει 90861 Likes στην επίσημη σελίδα του. Με ελάχιστη διαφορά στη δέυτερη θέση βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, η σελίδα του οποίου στο δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο συγκεντρώνει 90464 Likes. Τρίτος στη μέτρηση του reforme.gr έρχεται ο Πρωθυπουργός. Η επίσημη σελίδα του Αντώνη Σαμαρά συγκεντρώνει 35946 Likes ενώ τέταρτος με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους είναι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Eυάγγελος Βενιζέλος με 6073 Likes.

politikoiarxigoifacebook

Διαφορετική είναι η κατάσταση στο Twitter. Στο πιο ενημερωτικό Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης δηλώνουν «παρών» πέντε πολιτικοί αρχηγοί καθώς στη λίστα προστίθεται ο Φώτης Κουβέλης. Απούσιαζουν και από το Twitter o επικεφαλής του ΚΚΕ καθώς και ο Σταύρος Θεοδωράκης από το ΠΟΤΑΜΙ. Επίσης πρέπει να διευκρινιστεί ότι στην μέτρηση χρησιμοποιήθηκε ο προσωπικός λογαριασμός του Αντώνη Σαμαρά και όχι ο λογαριασμός του Πρωθυπουργού (@PrimeministerGR ) που παραμένει ο ίδιος και τον λειτουργεί ο εκάστοτε επικεφαλής της ελληνικής κυβέρνησης.
Στην κορυφή της μέτρησης του reforme.gr βρίσκεται και πάλι ο Πάνος Καμμένος ο οποίος διαθέτει έναν λογαριασμό με 36045 Followers ενώ στη δεύτερη θέση και στο Twitter συναντάμε τον Αλέξη Τσίπρα με 34117 Followers στον προσωπικό του λογαριασμό. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος που τα πηγαίνει σαφώς καλύτερα στο Twitter με 33556 Followers. O προσωπικός λογαριασμός του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά έχει 18831 Followers, ωστόσο δεν κινείται από το 2012, ενώ στην πέμπτη θέση βρίσκεται ο Φώτης Κουβέλης με 14354 Followers.

politikoiarxhgoitwitter

Διαβάστε ακόμη:

Η δημοσκόπηση των Social Media για τα πολιτικά κόμματα

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s