Η δύναμη του Google+ και ο Περιφερειακός Τύπος

google+, εφημερίδες, περιφερειακός τύποςΤην στιγμή που η δύναμη των Social Media έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή από το σύνολο των ενημερωτικών μέσων που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το πολύτιμο αυτό εργαλείο για προσελκύσουν κοινό στις ιστοσελίδες τους, οι περιφερειακές εφημερίδες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τα κοινωνικά δίκτυα ερασιτεχνικά, χωρίς σχέδιο και κατ΄επέκταση χωρίς αποτέλεσμα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Google+, το “παρεξηγημένο” δίκτυο του γίγαντα του διαδικτύου! Η χρήση του στη χώρα μας απέχει πολύ από τα δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook, το Twitter, το Instagram κ.α., ωστόσο η δύναμη του και τα κέρδη που μπορεί να αποκομίσει ένα ΜΜΕ μέσω της σωστής χρήσης του είναι σημαντικά.

Την εποχή που η direct επισκεψιμότητα μειώνεται συνεχώς, η δυναμική παρουσία στις μηχανές αναζήτησης και ειδικότερα στη Google αποτελεί βασική προϋπόθεση για να διαβάσει ο χρήστης την είδηση που τον ενδιαφέρει στο ένα και όχι στο άλλο site. Το Google+ ενισχύει σημαντικά τη δύναμη ενός μέσου προς αυτή την κατεύθυνση.
Ωστόσο όπως προκύπτει από την μέτρηση του reforme.gr, αναφορικά με τον περιφερειακό τύπο, μόλις 29 εφημερίδες διαθέτουν επίσημη σελίδα στο Google+ κι από αυτές μόνο οι οχτώ έχουν ένα κοινό που ξεπερνά τους 100 ακολούθους. Παρά τους απογοητευτικούς αριθμούς θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά μέσο όρο, σε σύγκριση με την μέτρηση του Ιανουαρίου του 2015 τα περιφερειακά μέσα αύξησαν τις επιδόσεις του κατά 51,30%. Αυτό οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στα ελάχιστα Μέσα που επενδύουν συστηματικά και στο Google+ και ενημερώνουν σωστά και με συνέπεια τις σελίδες τους προσελκύοντας όλο και περισσότερους χρήστες στους δικτυακούς τους τόπους.

google+, εφημερίδες, περιφερειακός τύπος

Η μέτρηση αφορά το σύνολο των ημερήσιων περιφερειακών εφημερίδων της χώρας-μελών του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων και της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιων Επαρχιακών Εφημερίδων. 

H μέτρηση διενεργήθηκε από το reforme.gr στις 04.01.2016 και η σύγκριση αφορά την αντίστοιχη μέτρηση στις 05.01.2015.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s