Το μέγεθος του Διαδικτύου σε Real Time

Internet, Web, Facebook, YouTube, Twitter, Instagram, users, χρήστες, αναρτήσειςΜέσω της ιστοσελίδας internetlivestats.com είναι δυνατή η παρατήρηση του μεγέθους του Διαδικτύου και των κινήσεων που πραγματοποιούνται μέσα σε αυτό «ζωντανά». Χρήστες, ιστοσελίδες, e-mails, αναζητήσεις, αναρτήσεις, tweets, βίντεο στο Youtube και άλλα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την κινητικότητα εντός του Διαδικτύου μετρώνται, δίνοντας χρήσιμες στατιστικές πληροφορίες.

Το Internet Live Stats αποτελεί ένα μέρος του προγράμματος Real Time Statistics του οποίου οι εμπνευστές υλοποίησαν με γνώμονα την δημιουργία και διάθεση στο ευρύ κοινό δυναμικών στατιστικών δεδομένων σχετικά με τις ποικίλες δραστηριότητες που διενεργούνται στο χώρο του Διαδικτύου. Η καταγραφή των κινήσεων γίνεται από ειδικούς μετρητές οι οποίοι βοηθούν τον χρήστη να σχηματίσει ολοκληρωμένη εικόνα για το μέγεθος του Διαδικτύου. Πιο συγκεκριμένα οι τελευταίοι είναι σε θέση να ενημερώνουν τον χρήστη για τον ακριβή αριθμό των ανθρώπων που το χρησιμοποιούν αλλά και των ιστοσελίδων που υπάρχουν σε αυτό, ημερησίως. Την χρηστικότητα του εγχειρήματος έρχεται να μεγεθύνει, η μέτρηση μεταξύ άλλων:

1.     των αναζητήσεων που έγιναν μέσω της Google

2.     των e-mail που στάλθηκαν

3.     των blog-posts που αναρτήθηκαν

4.     των tweets που δημοσιεύτηκαν

5.     των βίντεο που αναπαράχθηκαν στο Youtube

6.      των φωτογραφιών που ανέβηκαν στο Instagram

7.     και των ενεργών χρηστών σε Facebook και Twitter

Επιπροσθέτως τα δεδομένα που συλλέγονται διατίθενται και με την μορφή οπτικοποιήσεων, οι οποίες αναμφισβήτητα βοηθούν στην καλύτερη παρατήρηση και κατανόηση τους. Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει σε αυτό το σημείο είναι το «κατά πόσο αξιόπιστες είναι αυτές οι μετρήσεις συνεπώς και οι οπτικοποιήσεις τους;». Η απάντηση δίνεται από τα διαπιστευτήρια που παραθέτουν οι εμπνευστές του εγχειρήματος, όπως το ότι η κεντρική ιστοσελίδα τους Worldometers  αναδείχθηκε από την Αμερικανική Ένωση Βιβλιοθηκών ως η καλύτερη online ιστοσελίδα αναφορών καθώς και το ότι οι στατιστικές τους αναφέρονται σε περισσότερα από 500 δημοσιευμένα βιβλία και 150 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά.

Αν και το Διαδίκτυο χαρακτηρίζεται από πολλούς ως μια άβυσσος, παρατηρείται ότι οι τεχνολογίες που αναπτύσσονται μέσα σε αυτή δύνανται να βρουν λύσεις στα προβλήματα που οι ίδιες δημιουργούν.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s